استرس مالی
مشکلات مالی میتواند منجر به استرس بشود و تأثیر نامطلوبی بر سلامت روان بگذارد. برای برخی افراد، فشارهای مالی آخر خط است و فائق آمدن بر آن را غیرممکن میدانند. اما کمک و حمایت در دسترس است.
استرس مالی چیست؟
استرس مالی در بسیاری از موقعیتها و تحت شرایط متفاوتی رخ میدهد. آنچه موجب استرس مالی در یک فرد میشود ممکن است اثری بر فرد دیگر نداشته باشد. بعضی از موقعیتها مثل از دست دادن شغل، بازنشستگی، بیکاری طولانیمدت، نداشتن شغل تماموقت، عدم توانایی پرداخت بدهیها یا افزایش هزینههای زندگی منجر به استرس مالی میشوند.
نگرانی در مورد پول غیر رایج نیست. اما اگر بر روی سلامت شما و روابطتان اثر میگذارد حتماً در جستوجوی کمک باشد.
استرس مالی میتواند سلامت و روابط شما را تحت تأثیر قرار دهد. برخی از نشانههایی که باید مراقبشان باشید عبارتاند از:
- بحث کردن با افراد نزدیکتان در مورد پول
- ترک دیگران
- احساس گناه بابت خرجهای غیرضروری
- نگرانی بیشازحد یا مضطرب بودن
- مشکلات خواب
- سردرد
- خستگی و کمبود انرژی
- مشکل در تأمین غذا برای خود یا خانواده
- مقروض شدن
- دریافت احضاریه دادگاه بابت بدهی
- ترس از اخراج به دلیل عقب ماندن در پرداخت اجاره یا بازپرداخت وام
- مطابق نبودن دخلوخرج
کمک در دسترس است. در زیر تعدادی از حمایتهای موجود معرفی شده است. اگر زندگی شما در خطر است با ۱۲۳ تماس بگیرید.
- خط ملی اورژانس اجتماعی
سامانه تلفنی ۱۲۳
این سامانه صوتی زیر نظر سازمان بهزیستی کشور است و شما بطور ۲۴ ساعته میتوانید با خط ۱۲۳ تماس بگیرید. هدف کلی این سامانه کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی است. این سامانه بطور رایگان به کودکان و همسران در معرض خشونت خانگی، افرادی که قصد خودکشی دارند، کودکار کار، پسران و دختران فراری از منزل، دختران در معرض آسیبهای اجتماعی، افراد دارای گرایشهای جنسی متفاوت بصورت تلفنی و حضوری خدمترسانی میکند. با توجه به وجود مراکز حضوری در شهرهای مختلف در صورت نیاز این سامانه امکان این را دارد که به شهروندان در شهرهای مختلف خدمات اورژانسی و حضوری ارائه دهد. همچنین از سایت زیر میتوانید با انتخاب استان و شهر محل سکونت خود با مراکز حضوری و کلینیکهای اورژانس اجتماعی آشنایی پیدا کنید.
فهرست مراکز زیر نظر سازمان بهزیستی کشور
- خطوط مشاوره دولتی رایگان
سامانه تلفنی ۴۰۳۰
با توجه به شیوع کرونا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور این سامانه تلفنی رایگان را راهاندازی کرد تا به بصورت ۲۴ ساعته به نگرانیها و پرسشهای مردم در مورد ویروس کرونا پاسخ دهد. علاوه به مشاوره در زمینه کرونا این سامانه به افراد مبتلا به سرطان و زمینههای مانند سوگ، سلامت سالمندان، سلامت مادران باردار، تغذیه و سلامت روان نیز آماده خدمترسانی به شهروندان در شبانهروز است. علاوه بر خدمات تلفنی، در صورت نیاز به خدمات حضوری شهروندان میتوانند از لینک زیر آدرس مراکز خدمات جامع سلامت در شهر خود را نیز بیابند و بصورت حضوری مراجعه کنید.
سامانه تلفنی ۱۴۸۰
این سامانه صوتی نیز زیر نظر سازمان بهزیستی کشور است و از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب بطور رایگان در زمینه مشاوره پیش از ازدواج، مشاور خانواده، کودک و نوجوان، مشاوره تحصیلی و شغلی، مشاوره سالمندی، مشاوره حقوقی، افسردگی، اضطراب، وسواس و سایر اختلالات روانی به شهروندان خدمترسانی میکنند.
برای مکالمه با مشاور بحران اینجا کلیک کنید. (۷/۲۴ در دسترس)