جستجو

باورهای غلط

با افزایش دانش خود در زمینه خودکشی می­‌توانیم به پیشگیری کمک کنیم.

حقایق در مورد خودکشی

  • • افرادی که در مورد خودکشی صحبت می­‌کنند ممکن است که اقدام به خودکشی کنند: ۸۰ درصد از افرادی که دست به خودکشی می­‌زنند علام هشداردهنده­‌ای نشان می­‌دهند مبنی بر اینکه در فکر خودکشی هستند.
  • • بسیاری از افرادی که تمایل به خودکشی دارند نمی­‌خواهند بمیرند: اکثر افرادی که تمایل به خودکشی دارند در مورد مردن مردد هستند. آن­ها فقط می­‌خواهند درد بیش­‌ازحدی را که احساس می­‌کنند متوقف کنند.
  • • پرسش در مورد خودکشی افراد را به انجام ان تشویق نمی­‌کند: فرصت دادن به افراد برای صحبت آزادانه در مورد إحساس ناامیدی­شان ریسک خودکشی را کاهش می­‌دهد.
  • • هر شخصی ممکن است خودکشی کند و به اصطلاح آدمش است: افراد با هر نوع تایپ شخصیتی، هر سن یا فرهنگ و شرایط اقتصادی و سطح آموزشی ممکن است به زندگی خود پایان بدهند. هیچ­گاه نگرانی خود در مورد خودکشی یک فرد را صرفا بدین خاطر که آن فرد آدمش نیست نادیده نگیرید.
  • • اغلب افراد چند ثانیه پس از ارتکاب به خودکشی پشیمان می‌­شوند: طبق مطالعاتی که روی افرادی که از اقدام به خودکشی جان سالم به در برده­‌اند انجام شده، اکثر افراد تنها چند ثانیه بعد از اقدام به خودکشی از تصمیم خود پشیمان می­‌شوند.

افسانه و باور اشتباه در مورد خودکشی

واقعیت: صحبت در مورد خودکشی فرصت ارتباط را فراهم می­‌کند. ترس به اشتراک گذاشته شده احتمالا کاهش می­‌یابد. قدم نخست در تشویق شخصی با افکار خودکشی، صحبت در مورد احساسات اوست. یک کاوش ساده در مورد اینکه آیا فرد قصد دارد به زندگی خود پایان دهد، می­‌تواند شروع ­کننده مکالمه باشد. با این حال صحبت در مورد خودکشی باید به دقت مدیریت شود.

واقعیت: صحبت در مورد خودکشی می­‌تواند درخواستی برای کمک و نشانه­‌ای دیرهنگام مبنی بر تصمیم قطعی فرد برای اقدام باشد. افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند نشانه­‌های دیگری بغیر از صحبت در مورد خودکشی نشان می­‌دهند.

واقعیت: بازماندگان اغلب می‌گویند که نیت خودکشی از آنها پنهان شده است. بیشتر این احتمال وجود دارد که این نیت توسط آن­ها تشخیص داده نشده است. این نشانه­‌های هشداردهنده شامل موارد زیر می­‌شود:

  • خودکشی یا مرگ اخیر یکی از دوستان یا خویشاوندان
  • سابقه اقدام به خودکشی
  • مشغولیت ذهنی با مرگ یا ابراز افکار خودکشی
  • افسردگی، مشکلات مربوط به سازگاری و انطباق مانند سومصرف مواد و دارو
  • واگذاری أموال گرانبها یا تنظیم وصیت­نامه
  • تغییرات جدی در چرخه خواب – بسیار زیاد یا بسیار کم
  • تغییرات افراطی و ناگهانی در عادت­ها غذایی یا کاهش و افزایش زیاد وزن
  • کناره­‌گیری از دوستان و خانواده یا سایر تغییرات جدی در رفتار
  • انصراف از فعالیت­‌های گروهی
  • تغییر در خلق­‌وخو مانند عصبی بودن، پرخاشگری، تکانشگری، رفتارهای بی­‌ملاحظه یا بی­‌اهمیتی به ظاهر یا سلامتی
  • تحریک­‌پذیری مکرر یا گریه بی­‌علت مکرر
  • ابراز مکرر بی­‌ارزشی یا شکست در زندگی
  • فقدان علاقه به آینده
  • افزایش ناگهانی روحیه وقتی با سایر نشانه­‌ها همزمان باشد خود می‌تواند به تصمیم برای پایان دادن به زندگی اشاره کند.

واقعیت: اقدام به خودکشی بعنوان نشانه محتمل بودن اقدام­‌های بیشتر در نظر گرفته می­­‌شود. این احتمال وجود دارد که سطح خطر در اقدام­‌های بعدی افزایش یابد.

واقعیت:‌ می­‌توان از خودکشی جلوگیری کرد. می­‌توان به مردم کمک کرد. بحران­‌های که به خودکشی می­‌انجامند نسبتا کوتاه­‌مدت هستند. کمک عملی فوری شامل ماندن در کنار فرد، تشویق او به صحبت کردن و کمک به او برای برنامه­‌ریزی برای عبور از این بحران است، این اقدامات می­‌تواند از خودکشی جلوگیری کند. این چنین کمک­‌های فوری در زمان بحران ارزشمند هستند، اما بعد از عبور از بحران اولیه به مشاوره مناسب نیاز است.

واقعیت: با همه­­‌ی اقدام­‌ها به خودکشی بایست طوری رفتار شود که گویی فرد قصد پایان دادن به زندگی خود را دارد. نباید اقدام به خودکشی را صرفا وسیله­‌ای برای جلب توجه دانست. حتی وقتی هم که این احتمال وجود دارد که فرد برای جلب توجه اقدام به خودکشی کرده، پس حتما به این توجه نیاز داشته است. این توجه این پتانسیل را دارد که زندگی افراد را نجات دهد.

واقعیت: این گونه باورهای تببین­‌کننده صرفا فرضیه­‌سازی در مورد خودکشی است و در صورت مسئله تفاوتی ایجاد نمی­‌کند. گرچه ممکن است خودکشی در یک خانواده به دفعات بیشتری رخ دهد، ولی اقدام به خودکشی بطور ژنتیکی به ارث نمی­‌رسد. اعضای یک خانواده محیط عاطفی مشترکی دارند و مرگ یک عضو با خودکشی می­‌تواند منجر به این شود که سایر اعضا خانواده نیز به خودکشی بعنوان یک گزینه نگاه کنند.

واقعیت: عکس این گزاره صحیح است. در سه ماه نخست بعد از اقدام به خودکشی، بیشترین خطر وجود دارد که فرد با خودکشی مجدد به زندگی خود پایان بخشد. رفع ظاهری مشکلات می­‌تواند به این معنا باشد که فرد تصمیم قطعی خود را برای کشتن خود گرفته است و به دلیل این تصمیم احساس بهتری دارد.

واقعیت: اکثر افرادی که به خودکشی فکر می­‌کنند فقط برای مدت محدودی و دوره خاصی از زندگی خود چنین خواهند بود. با دریافت کمک و حمایت مناسب، احتمالا بهبود می‌­یابند و بدون نگرانی از خودکشی مجدد به روند زندگی خود ادامه می­‌دهند.

واقعیت: ممکن است افراد در حین اندیشیدن در مورد خودکشی، درک تحریف­­‌شده و نادرستی از واقعیت زندگی خود داشته باشند. اما با حمایت و کمک سازنده از افراد مطلع و مراقبت­‌کننده اطرافشان، می‌توانند هدایت زندگی خود را به دست گیرند و به مدیریت شرایط بپردازند.

واقعیت: همه افرادی که با انسان‌­های در بحران تعامل می‌کنند می­‌توانند بوسیله حمایت عاطفی به ایشان کمک کنند. مداخلات رواندرمانگرانه نیز به شدت به حمایت شبکه دوستان و خانواده فرد بستگی دارد.

واقعیت: شواهد نشان می­‌دهد که جوانان افکار و برنامه­‌های خود را با هم­کلاسی­‌های خود در میان می­‌گذارند. اکثر بزرگسالان در دوره سه ماهه پیش از اقدام یک پزشک را ملاقات کرده­‌اند. احتمال بیشتری وجود دارد که نوجوانان تقاضا برای کمک را به شیوه­‌های غیرکلامی نشان دهند.

واقعیت: با اینکه بطور معمول افراد جوان در آغاز برای دریافت کمک ممکن است مقاومت کنند و حالت تدافعی به خود بگیرند، خود این رفتارها اغلب موانع تحمیلی شده­‌ای هستند که مانع از این است فرد بفهمد که چه‌ مقدار سایرین مراقب و آماده کمک به او هستند. برای بیشتر نوجوانانی که به خودکشی فکر می­­‌کنند، اینکه شخص دیگری صادقانه به آن­ها اهمیت دهد و نوجوان قادر باشد بار گرفتاری عاطفی و روانی خود را با آن­ها در میان بگذارد، بسیار آرامش­‌بخش است. وقتی چند سال بعد از این افراد سوال می­‌شود، بخش عمده­ای از انان از مداخله رضایت دارند و قدردانی می­‌کنند.

واقعیت: گرچه این احتمال وجود دارد نوجوانانی که به خودکشی فکر می­‌کنند به شدت غمگین باشند و احتمالا یک اختلال خلقی مانند افسردگی داشته باشند، اما اکثرا دیوانه نیستند. حتی با فرض داشتن اختلالی مانند روان­پریشی نیز این افراد نیازمند کمک هستند و تفاوتی در مسئله ایجاد نمی‌کند.

واقعیت: دلایل خودکشی ورای مرزهای این چنین تقسیم‌­بندی‌هایی است. در مطالعات انجام شده رابطه­‌ای بین این دو وجود ندارد. هرچند این امر شامل یکی سری ترند­ها یا افزایش تمایلات به خودکشی در یک دوره­ زمانی مشخص در یک منطقه نمی‌­شود.

واقعیت: هیچ­کس در همه دوره­‌های زندگی خود افکار خودکشی ندارد. خطر خودکشی برای هر شخص در دوره­‌های متفاوت زندگی یکسان نیست. به همین دلیل مهم است که بطور متناوب ارزیابی سطح خطر خودکشی در افراد در خطر اتفاق بیافتد.

واقعیت: تفاوتی ندارد که چه میزانی تلاش کنیم و نسبت به خودکشی هشیار باشیم، هیچ راهی وجود ندارد که از وقوع همه خودکشی­‌ها جلوگیری کنیم.

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد